شنبه 09 دی 1396

جاذبه های گردشگری آذربایجان غربی|معرفی شهرستان تکاب

دراین مطلب شما را به دیدن شهر تکاب با تمام آثار زیبای طبیعی و تاریخی می بریم، پس با ما همراه باشید تا مسیر و جا های دیدنی این منطقه را برای شما توضیح دهیم.

جاذبه های گردشگری آذربایجان غربی

 

معرفی شهرستان تکاب


شهر تکاب

 

تکاب گنجینه  تاریخ وطبیعت



دراین مطلب شما را به دیدن شهر تکاب با تمام آثار زیبای طبیعی و تاریخی می بریم، پس با ما همراه باشید تا مسیر و جا های دیدنی این منطقه را برای شما توضیح دهیم. تکاب؛ در جایی معنی این اسم را با این مضمون خواندم که به واسطه تنها رود دائمی در این شهر نام آن را تکاب یا تک آب گذاشتهاند. این شهرستان در استان آذربایجانغربی واقع شده است.

 


     جاده های دسترسی به آن از سمت شرق از استان زنجان و استان همدان است. برای رسیدن به تکاب از پایتخت باید بیش از 650 کیلومتر راه را طی کرد. از تهران که حرکت کنید با پشت سر گذاشتن شهر های قزوین و زنجان، که البته تمام این مسیر اتوبان است، به شهر بیجار می رسید. از بیجار تا تکاب با انتخاب جاده شماره 23 و طی مسافتی حدود 80 کیلومتر به این شهر قشنگ می رسید. از ارومیه، تبریز و سنندج هم به سمت تکاب جاده و بزرگراه وجود دارد.

 


     تکاب در میان کوه های زیبا و در دشتی وسیع و سرسبز واقع شده که علاوه بر آثار گردشگری، طبیعت زیبایش هر بینندهای را به سوی خود جذب می کند. روستا های زیادی از توابع این شهرستان با طبیعتی زیبا و دیدنی پذیرای مهمانانی از اقصی نقاط کشورمان هستند. مردمان خوب این خطه با لهجه ترکی و کردی صحبت می کنند. بیشتر درآمد خانوار در تکاب از راه کشاورزی و دامپروری است. اما آثار تاریخی و طبیعی که در تکاب و حومه آن می توان از آنها بازدید کرد عبارتند از: تخت سلیمان، چمن متحرک چملی، زندان سلیمان، کوه بلقیس، مسجدجامع تکاب، بقعه ایوب انصاری، کلیسای چهار طاقی و آبگرم احمدآباد و.... جالب است بدانید در میان آثار محدودی که از کشورمان به ثبت جهانی رسیدهاند یکی از آنها تخت سلیمان میراث بیش از هزار ساله ایران است که در نزدیکی شهرستان تکاب واقع شده است.

 

معرفی شهرستان تکاب




این دریاچه با وسعتی حدود 1000مترمربع و با عمقی بیش از60 متر در عمیق ترین نقطهاش در وسط محوطه تخت جمشید قرار دارد. منبع آب دریاچه از چشمه های جوشان در کف دریاچه است. به همین علت دمای آب آن در تمام فصل ها تقریباً ثابت است.

 


     چشمهای که آب دریاچه از آن تامین می شود گویا نزدیک به هزار سال است که در حال جوشیدن است. به علت آهکی بودن آب چشمه به مرور زمان در اطراف دهانه چشمه آهک به شکل گلدان دلمه بسته و هر ساله بر ارتفاع آهک اطراف دهانه چشمه اضافه می شود.

 


     در همه فصل های سال معمولاً انسان ها کمی از وقت خودشان را صرف سفر و تفریح می کنند. در فصل های گرم سال تعداد سفر های تفریحی انسان ها بیشتر از بقیه فصل ها است. فصل بهار با طراوت بهاری و گل های زیبای مختص به بهار همیشه بهترین نمره را جهت مسافرت های داخلی و خارجی گردشگران در بین فصل ها دارد خصوصاً این که تعطیلات نوروزی هم در این فصل است. با شروع فصل بهار گردش های گردشگران داخلی و علاقهمندان به طبیعت سرسبز و پر از گل و لاله هم شروع شده است.

 


    گاهی اوقات وقتمان را تنظیم می کنیم و بار و بندیل سفر را هم می بندیم اما برای سفر به منطقهای که در نظر گرفتهایم کمی تردید داریم. این به معنی این است که شاید قبلاً هم به آنجا سفر کردهایم و سفر دوباره به آن منطقه برایمان شور و شعفی مانند بار اول ندارد یا این که مکانی جدید انتخاب کردهایم و چون اطلاعات کافی از آن نداریم حرکت به سوی آن منطقه برایمان کمی با بیمیلی صورت می گیرد.

 

فرهنگ بومی تکاب


     این بار تکاب را برای سفر انتخاب کنید. در هنگام گردش در تکاب اگر به تقاطع خیابان های پاسداران و انصار رسیدید ساختمانی قدیمی توجه شما را به خود جلب می کند. این ساختمان قدیمی و مجلل که صفحهای از تاریخ مملکت ما را درست کرده است، قلعه سردار افشار نام دارد که از مصالح آجر و ملات درست شده و بسیار زیبا و دیدنی است. قلعه سردار افشار در زمان حکومت قاجاریه به فرمان حسینعلیخان افشار ساخته شده است. ساختمان قلعه در دو طبقه و در دو بخش ساخته شده است. ورودی ساختمان به فضایی باز و بزرگ که سنگفرش شده است می رسد. در این فضای باز حوضچهای به زیبایی ورودی افزوده است. بعد از عبور از این فضا به ساختمان اندرونی و ساختمان دیگری می رسید که قابل دیدن است.

 


     دیگر بنای تاریخی شهر، مسجد جامع آن است. این مسجد هم همانند قلعه سردار افشار قدمتش به دوره قاجار ها برمی گردد. نمای ورودی مسجد از بالکنی که ستون های گرد آجری طاقنما های زیبای آن را با قوس نیمدایره بسیار شکیل و منظم می نمایانند درست شده است. در وسط بام مسجد گنبدی به زیبایی خودنمایی می کند که با آجر و ملات با گوشه هایی بسیار دقیق و منظم ساخته شده است. در اطراف ساختمان مسجد حجره های زیبایی ساخته شده است که بر شکیل بودن فضا کمک شایانی کردهاند. در ها و پنجره های چوبی با معماری سنتی بنا تلفیقی از هنر ایرانی در نیم قرن گذشته را به نمایش گذاشته است.

 


     شهر تکاب آثار گردشگری زیادی دارد اما همه وقت خود را صرف دیدن این آثار داخل شهر تکاب نکنید و وقت تان را تنظیم کنید تا به باقیمانده آثار منطقه در اطراف این شهر هم برسید و بازدید کنید. برای رهآورد سفرتان در تکاب می توانید قالی و قالیچه دستبافت بخرید. عسل طبیعی تکاب هم نامی برای خودش رقم زده، شما اگر پول خریدن قالی و قالیچه نداشتید، حتماً عسل برای خودتان و کسانی که منتظر سوغاتی شما هستند بخرید.
    

 


     تخت سلیمان

 

تخت سلیمان در تکاب



   در حدود 45 کیلومتری شهر تکاب و در شمال شرقی این شهر، آثار و بقایای شهری تاریخی نمایان است که ریشه در فرهنگ و تاریخ کشورمان دارد. شهری سر برآورده از درون خاک هر چند خسته و دلگیر از دست تیشه بی رحم زمانه که با جنگ ها و کشورگشایی های حاکمان و حکمرانان در قرون گذشته زخم های کهنهای با خود دارد و چهرهای فرسوده را به نمایش می گذارد، اما با صلابتی مثالزدنی حامل پیامی از گذشته این مرز و بوم است.

 

شهری که تنها آثاری از مکان های سنگی و برج و بارو های قطورش به جای مانده و به دست توانمند آبادگران میراث فرهنگی ایران اسلامی در حال بازسازی است. بنای تخت سلیمان را به دوره ساسانیان نسبت دادهاند، اما از آثار و شواهد پیدا شده قدمت این بنای تاریخی را تا دوره هخامنشی هم احتمال دادهاند. مورخان نام های گوناگونی برای این شهر گفتهاند از جمله این که در نوشته های دوران گذشته این منطقه به شهر گنجک موسوم بوده است. این منطقه وسیع که وسعتی بالغ بر 10هکتار دارد آثاری از دوره های مختلف را در تاریخ خود دارد. آثاری از دوران مادها، اشکانیان، ساسانیان و مغول ها که هر کدام از این اقوام سهمی در خرابی و بازسازی این منطقه داشتهاند. اما بیشتر اطلاعات و اسنادی که این مجموعه تاریخی را معرفی می کنند آن را به دوران ساسانیان نسبت دادهاند، چون اکثر بنا های آن در این دوره ساخته یا بازسازی شده است.

 

آتشکده آذرگشسب که از مشهور ترین آتشکده های دوره ساسانی بوده در این بنا واقع شده است. از جمله بنا های آن می توان ایوان خسرو معبد آناهیتا، آتشکده شاهی و دروازه های آن را نام برد. در بعضی نوشته ها این محل را محل تولد زرتشت نیز گفتهاند. تخت سلیمان از بزرگ ترین مراکز مذهبی در قبل از اسلام برای ایرانیان بوده، اما در حمله رومیان به ایران خسارات زیادی به آن وارد شد. این بنای تاریخی و عظیم جزو معدود آثار ثبت جهانی شده در ایران است که از سنگ ها و آجر های شکیل، منظم و بزرگی ساخته شده است. در وسط محوطه آن دریاچه زیبایی وجود دارد که بر قشنگی آن افزوده است. طبق روایت های نقل شده در کتاب ها و اسناد تاریخی، تخت سلیمان در دوره مغولان هم مورد بازسازی قرار گرفته و به عنوان تفریحگاه از آن استفاده می شده است.

 

چشمه آهک ساز شهر تکاب


    
    طبیعت


جزیرهای متحرک در میان دریاچه



پس از گشت و گذار در میان آثار تاریخی شهر تکاب حالانوبت به دیدن پدیدهای طبیعی می رسد که در نوع خود بینظیر است. برای دیدن این جزیره و دریاچه زیبا باید به 15 کیلومتری شمال شرقی شهر تکاب بروید. در این منطقه به روستای بدرلو می رسید که جزیره و دریاچه در همسایگی این روستا است. در کنار روستا و در میان فضایی سرسبز و بین درختان دریاچه ای خودنمایی می کند که جزیرهای چمنی را سال هاست که بر دوش خود حمل می کند، بدون این که اعتراضی داشته باشد.

 

به این شکل که در این زمین چمن که پوشیده از چمن و نی است و در واقع بیشتر به نیزار شباهت دارد در روی دریاچه بر اثر وزش باد مواج است و از صبح تا شب به همه اطراف دریاچه سرک می کشد. این را هم توجه داشته باشید که برای دیدن دریاچه حتماً از راهی که برایش تعبیه شده استفاده کنید، چون به علت وجود نی های زیاد و لجن بودن بعضی از جا ها در اطراف آن امکان دارد مشکلی برای شما یا همراهان به وجود آید، لذا خواهشمندیم که توصیه های ایمنی را جدی بگیرید.


    
     کوه بلقیس



   کمی دورتر از تخت سلیمان و در حدود 9کیلومتری آن کوهی وجود دارد که چسبیده به کوه های دیگر در منطقه است. در بالای این کوه که کوه بلقیس نام دارد دو قله مرتفع است. روی یکی از قله های آن آثار و بقایای ساختمانی شبیه به برج های نگهبانی دوران گذشته که روی قله ها می ساختند وجود دارد. بنایی که ظاهراً از سنگ آن را ساختهاند. این بنا در فضایی بزرگ که حصاری به دور آن است و دارای چندین پله است ساخته شده است.

 

در درون این محوطه، ساختمانی است که ایوانی در جلو آن است و همچنین روبه روی این ایوان چند اتاقک که با سقف گنبدی شکل ساخته شده وجود دارد. در بین دو قله این کوه چالهای عمیق که شبیه به آبگیر است وجود دارد، اما در درون آن از آب خبری نیست، شاید در فصل های بارندگی سال بر اثر ریزش نزولات آسمانی پرآب می شود و در فصل های کم باران و گرم سال بر اثر گرما آب آن تبخیر می شود. علاوه بر وجود ردی از تاریخ در این قله از نظر چشمانداز بینظیر است. بالای قله که بروید و به مناظر اطرافش نگاه کنید شور وصف ناپذیری به شما دست می دهد.

 


زندان سلیمان



تپهای عظیم و استوار در فاصله 4 کیلومتری از تخت سلیمان نمایان است که به آن زندان سلیمان می گویند. داخل این تپه بزرگ و کوهمانند خالی است. ارتفاع این کوه که شبیه به مخروط است از پائین تا به نوک آن حدوداً 100 متر می شود و در دامنه شیبدار آن راهی به سمت نوک آن تعبیه شده است. هنگامی که به بالای آن بروی گودالی عمیق با دهانهای حدود 50 تا 60 متر و عمقی بیش از 60 متر ناگهان چون اژد هایی دهانش را به سمت شما باز می کند. در اطراف این کوه توخالی آثاری از دوران قبل از میلاد توسط کاوشگران پیدا شده است.

 

از جمله دیواری طویل در حفاری های کاوشگران پیدا شده که از مصالح سنگ ساخته شده است، ضمن این که دروازه ای هم دارد که در قسمت جنوبی کوه واقع شده است. پله های سنگی و بزرگ کنار دروازه دیدنی و جالب توجه است. معماری داخل بنا به گفته مورخان شبیه به معماری معبد های قبل از میلاد است. ظاهراً در اثر بارندگی های سال هایی که میزان بارندگی زیاد بوده و در اثر جمع شدن آب باران این فضا پر از آب می شده و به شکل دریاچه بوده که در خشکسالی های بعد آب آن خشک شده است.
    

جاذبه های گردشگری آذربایجان غربی 

 


            سد قجور تکاب



در شهر تکاب علاوه بر یخچال اوغولبیگ می توان به دیدن یکی دیگر از آثار طبیعی ساخت دست انسان با مهندسی سنتی رفت. این سازه زیبای مهندسی سنتی در 5 کیلومتری شهر تکاب واقع شده و نامش سد مخزنی قجور است. حدود 70سال پیش شخصی به نام مرحوم حسینعلی سردارافشار بنای این سد را پایه گذاری میکند تا از آب آن جهت آب آشامیدنی مردم و آبیاری مزارع پائین دستی سد استفاده کنند.

 

چند سال بعد این سد سنگی که از دو مسیر، یکی از طریق چشمهای دائمی و دیگری از رودی فصلی سیراب می شود تکمیل و آماده بهرهبرداری می شود. سد سنگی قجور از سنگ های تراشخورده و چارگوش که در بین آنها به جای بندکشی از لاشه های سنگی استفاده شده به همراه ملات ماسه و آهک ساخته شده است. ارتفاع سد از پائین ترین نقطه تا تاج آن به حدود 20 متر می رسد که طول تاج آن حدود 82 متر و عرض تاج نیز به 5/6 متر میرسد، اما عرض سد روی پی 8 متر است. انتخاب جایگاه سد، سیستم آبگیری و لایروبی سد، ایجاد دریچه های تخلیه آب و سایر نکات و اصول مهندسی در ساخت سد با امکانات آن زمان حیرتانگیز است. این سد زیبا به عنوان یک اثر ملی در آثار ملی مملکت مان به ثبت رسیده است.


یخچال طبیعی اوغول بیگ



در روستای اوغول بیگ که در حدود 5 کیلومتری شهرستان تکاب واقع است، آثار تاریخی زیادی از تمدن و معماری و مهندسی گذشتگان وجود دارد. از جمله این آثار قلعه، یخچال طبیعی و مسجدی است که مورد بازدید گردشگران است. یخچال طبیعی اوغول بیگ نمادی از معماری و مهندسی انسان های دوران بسیار دور در این روستا است که با فکر و بدون هزینه زیاد توانسته اند با ذخیره برف و یخ در فصل زمستان، با داشتن آب سرد گرمای طاقت فرسای تابستان را در این منطقه مهار کنند.

 

در سمت غرب روستا در زیر تپهای ورودی کوچکی پیداست، اگر وارد آن شوید متوجه پله های زیادی می شوید که تا عمق حدود 40 متری ادامه دارد. این بنای سحرآمیز که از آجر و ملات گچ، آهک و خاک رس ساخته شده است دارای طاقی گنبدی شکل است که از بیرون به شکل تپه دیده می شود.

 

در پشت این بنا که همان یخچال نام دارد حوضچه ای به وسعت بیش از 200 متر مربع ساخته شده است که از رودخانه ساروق که رودی دائمی در تکاب است انشعابی به آن می رسد و آب این انشعاب جهت تهنشین شدن املاح آن اول به داخل این استخر می ریزد. در زمستان ها و فصل سرما این آب به درون یخچال هدایت می شده و یخ می زده تا در تابستان مردم از یخ آن استفاده کنند. در بالای گنبد یخچال دریچه کوچکی است که هم نورگیر است و هم هواکش یخچال محسوب می شود

 

 

در کف یخچال هم جویی کنده شده که آب های مازاد از آن خارج می شود. این یخچال به قدری علمی درست شده که اگر کمی حوصله خرج دهید و به تمام آنچه جهت بهداشتی بودن یخ آن انجام شده توجه کنید، می بینید که کاملاً همه جنبه های علمی در نظر گرفته شده است. مثلاً از هیچ راهی آب اضافه نمی تواند وارد آن شود یا این که پوشش و قطر دیوار ها طوری ساخته شده است که گرمای بیرون به داخل و سرمای داخل به بیرون نمی تواند نفوذ کند. بنا به گفته ها و اسناد قدمت یخچال اوغول بیگ به دوران قاجاریه بر می گردد.

 

 ما را در ادامه مطالب و محتوا های آتی دنبال کنید:

 

 معرفی جاذبه های گردشگری استان آذربایجان غربی

 

شهر ارومیه، شهر اشنویه، شهر بوکان، شهر پلدشت، شهر پیرانشهر، شهر تکاب، شهر چالدران، شهر چایپاره، شهر خوی، شهر سر دشت، شهر سلماس، شهر سیه چشمه، شهر شاهین دژ، شهر ماکو، شهر مهاباد، شهر میاندوآب، و شهر نقده

دیگر اخبار
جاهای دیدنی شهر اصفهان جاهای دیدنی شهر اصفهان

پایگاه اینترنتی امور در این قسمت از بخش گردشگری به معرفی جاذبه های تاریخی و طبیعی و گردشگری شهر اصفهان میپردازد با ما همراه باشید...

ادامه خبر ...
البرز گردی|شهر فردیس|جاذبه های گردشگری فردیس البرز گردی|شهر فردیس|جاذبه های گردشگری فردیس

معرفی جاذبه های گردشگری شهر فردیس کرج در پایگاه اینترنتی امور... با ما همراه باشید

ادامه خبر ...
جاذبه های گردشگری آذربایجان شرقی|معرفی شهرستان بناب جاذبه های گردشگری آذربایجان شرقی|معرفی شهرستان بناب

بر اساس نشانه‌ها و آثار شناخته شده در شهر بناب، قدمت تاریخ و تمدن این شهر به شش هزار سال پیش می‌رسد که به احتمال زیاد اولین قوم آریائی این محل را به جهت آب و هوای معتدل و بارندگیهای سالیانه و زمین‌های مسطح و هموار و قرار گرفتن اراضی در دامنه‌های سهند و سواحل دریاچه ادامه خبر ...

شهرستان گرمی شهرستان گرمی

شهرستان گِرمی یکی از شهرستان‌های استان اردبیل در ایران است این شهرستان در شمال غربی کشور و شمال استان اردبیل قرار دارد

ادامه خبر ...
اقلیم استان بوشهر اقلیم استان بوشهر

استان بوشهر با مساحتی حدود ۶۵۳‚۲۷ کیلومترمربع بین ۲۷ درجه و ۱۴ دقیقهٔ عرض شمالی و ۵۰ درجه و ۶ دقیقه تا ۵۲ درجه و ۵۸ دقیقهٔ طول شرقی از نصف‌النهار گرینویچ قرار دارد

ادامه خبر ...
سوغات استان بوشهر چیست|صنایع دستی بوشهر سوغات استان بوشهر چیست|صنایع دستی بوشهر

بوشهر شهر نخلستان‌هاست و ۳۴ هزار هکتار از اراضی بوشهر را نخلستان تشکیل می‌دهد، از آن گذشته خلیج فارس هم باعث شده در زمینه تولید میگو و ماهی جزو اولین‌ها در ایران باشد.  ولی آیا سوغات بوشهر به همینها ختم می‌شود؟

ادامه خبر ...
معرفی شهرستان کارون معرفی شهرستان کارون

شهرستان کارون یکی از شهرستان‌های استان خوزستان در جنوب غربی ایران است که از غرب به رودخانه کارون و از شرق به آزاد راه خلیج فارس مشرف می‌باشد مرکز این شهرستان، کارون می‌باشد

ادامه خبر ...
آداب و رسوم مردم همدان در نوروز آداب و رسوم مردم همدان در نوروز

مردم استان همدان با شروع ماه اسفند به خانه تکانی می‌پردازند و به استقبال عید وسال جدید می‌روند.

ادامه خبر ...
جاذبه های گردشگری آذربایجان شرقی|معرفی شهرستان اهر جاذبه های گردشگری آذربایجان شرقی|معرفی شهرستان اهر

شهرستان اهر یکی از شهرستانهای استان آذربایجان شرقی است و مرکز آن نیز شهر اهر است.

ادامه خبر ...
جاذبه های گردشگری ارومیه|آبشار شملکان جاذبه های گردشگری ارومیه|آبشار شملکان

 در میان کوه های عظیم و پر قدرت شلمکان آبشاری زیبا در دل کوه قرار دارد ، که زیبایی این طبیعت و فضای سبز را دو چندان کرده است ، نام این آبشار زیبا و پر آرامش ، آبشار شملکان است که در کنار روستای شملکان در شهر ارومیه قرار دارد

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی